פלטפורמה מודרנית להתאוששות מאסון ZERTO
יותר מתמיד, ארגונים מסתמכים על מידע דיגיטלי כדי לבצע פעולות יומיומיות. ארגונים לא יכולים לתפקד כמעט בכלל בלעדיו. לכן, כל כך חשוב להתאים אסטרטגיות פנימיות ככל שאיומי סייבר מתפתחים, והאיומים הקיימים הולכים ונהיים מסוכנים יותר.
זרטו, ערכה את סקר האסטרטגיה של תוכנות כופר לשנת 2022 כדי למדוד כיצד חברות רואות את עמדת אבטחת הסייבר שלהן.
האם הם מושקעים בהרחקת גורמים זדוניים, בעלי יכולת לשחזר את הנתונים שלהם במקרה של חדירה, או שניהם?

אתגרי הארגון – הצורך בזמינות 24/7 ללא איבוד מידע
מורכבות בענן: 100ZB נפח מידע ינוהל בענן עד שנת 2025
רוב הארגונים מתחילים נכון בבניית אסטרטגיית מניעה חזקה המתמקדת בעצירת התקפות. עם זאת, ככל שההתקפות נעשות מתוחכמות יותר ומסוגלות לפרוץ את אבטחת המניעה, תעדוף ההתאוששות חייב להיות חלק מרכזי בגישה מודרנית רב-שכבתית.

נפילות שירות מתוכננות ולא מתוכננות: 62.9% מהארגונים סבלו מנפילות שירות
כ-66% מהנשאלים ציינו שהם לא מרגישים בנוח עם מה שיש להם כיום – במיוחד בהתחשב בנוף איומי הסייבר הנוכחי. זה עשוי לאותת שמניעה אינה מספיקה ושהגנה על מידע בטכנולוגיות דור קודם נכשלות. כאשר חברות מעריכות מחדש את האסטרטגיות שלהן, אלו שעדיין לא שמו דגש על התאוששות ירוויחו על ידי הישענות לכיוון של הגנה מתמשכת על נתונים או בקיצור: CDP.
CDP מציע זרם רציף של נקודות התאוששות המאפשר לארגונים להריץ לאחור לנקודת זמן של שניות לפני קרות המתקפה.
בעידן של איומי סייבר בלתי פוסקים, אסטרטגיות לחימה בהתקפות חייבות להיות רב-ממדיות. תוקפי סייבר הוכיחו שהם יכולים לפרוץ מבני אבטחה מבוצרים, כך שחברות צריכות תוכנית מה לעשות ברגע שגורמים זדוניים נכנסים. אם המטרה היא להמשיך לפעול, חברות זקוקות לאסטרטגיית התאוששות. אמנם טוב שיש אסטרטגיות מרובות, אבל הגנה מלאה על העסק דורשת גם יכולות שחזור.

כופרה במחשוב: $265B היא העלות המוערכת להיקפי הכופר עד שנת 2031
תוכנת כופר יכולה להשפיע על ארגון בדרכים רבות. ההשפעה של מתקפות סייבר היא נרחבת כפי שנמצא בדו"ח האחרון שערכה זרטו. לרוב הארגונים יש אסטרטגיה ברמה גבוהה להתמודדות עם איומי סייבר, אך האופן שבו ארגונים מתכוננים אליהם משתנה.
הסקר לאסטרטגיית תוכנות הכופר מצא כי רק מחצית מהארגונים שנסקרו מתמקדים הן בהחלמה והן במניעה. זה מצביע על כך שהשקפה הוליסטית רחוקה מהנורמה. מעל שליש מהנשאלים (37%) מסרו כי אין להם אסטרטגיה המתמקדת בהחלמה – או שהם מתמקדים בלעדי במניעה או, למרבה הצער, עדיין אין להם אסטרטגיה רשמית (8.7%). זו סכנה גדולה, כיוון שככל שהגורמים המפעילים תוכנות כופר הופכים להיות חכמים יותר ומסוגלים יותר לחדור למידע הארגוני, ארגונים יסבלו מהשלכות רחבות היקף אם הם לא יוכלו לחזור ולפעול באופן מיידי בכוחות עצמם.
