האימייל נשאר כלי התקשורת החשוב ביותר בעולם העסקי של היום. מדי יום יש תחלופה של מיליארדי הודעות דוא"ל ארגוניות בין מחשבים, טלפונים ניידים וטאבלטים. כגודל השימוש, כך גם גדל וקטור האיום.
ככל שגדל השימוש בדוא"ל, כך גדלים האיומים הקשורים לשימוש בדוא"ל. הסטטיסטיקה מראה שכיום 86% מכלל תעבורת הדוא"ל העולמית היא דואר זבל.
פושעי סייבר הופכים להיות חכמים ויצירתיים יותר מאי פעם. הם משתמשים בטקטיקות מתקדמות וממצאים דרכים חדשניות לפרוץ את הרשת שלך. חלק מההתקפות האחרונות כוללות פישינג, זיוף או וירוס כופר
מהדוא"ל שהוא Phish נפתח
מדוא"ל שהוא Phishing מכיל צרופות זדוניות
הפסד ישיר ועקיף לארגונים בינוניים הנגרם כתוצאה ממתקפת Phish
עסקים 'מופגזים' ללא הרף עם הודעות התחזות המנסות לפתות עובדים ללחוץ על קבצים מצורפים וכתובות אתרים זדוניות.
התוקפים "מהנדסים" הודעות באופן חברותי כדי להיראות מוכרים ואמין, לעתים רבות תוך שימוש בלוגו תואם ופורמטים מוכרים מה"נמען" המזויף. אם העובד בולע את הפיתיון ולוחץ על הקובץ המצורף או על הלינק הזדוני, התוקפים יכולים לקבל גישה למידע רגיש או אפילו לכלל המערכות.
הסטטיסטיקה מראה כי טקטיקה כזו פועלת באופן מוצלח, כ- 30% מהודעות התחזות נפתחות, דבר שמביא להפסדים של 500 מיליון דולר מדי שנה לחברות אמריקאיות בלבד.
נזק ישיר ועקיף לארגונים בשנת 2018 *לפי נתונים של ה FBI
מהדוא"ל שהוא phish נפתח
זיוף הוא איום נוסף מבוסס דואר אלקטרוני שנמצא בעלייה משמעותית כבר משנת 2015.
בהתקפת זיוף, פושעי הסייבר חוקרים לעומק את היעד על מנת שיוכלו להתחזות לשולח לגיטימי. התוקפים מזייפים הודעה שנראית כאילו היא מגיעה מכתובת דוא"ל ידידותית שבבעלות עובד מהימן, או מנהל בתוך הארגון. המטרה היא לרמות את הנמען לחשוף מידע רגיש, או גישה לכספים.
כבר משנת 2017 קיימת עליה בזיהוי וירוס "כופר" ומודעות שהולכת וגדלה לגבי האיום הזה
וירוס "כופר" מהווה את הקפיצה הגדולה ביותר בסוגי פשעי הסייבר
עלות ממוצעת לארגונים וצרכנים ברחבי העולם של קמפיין התקפה "מוצלח"
Ransomware היא שיטת התקפה אגרסיבית במיוחד וגוברת בנוף האיומים הקיברנטיים.
התוקפים משתמשים בתוכנה זדונית כדי להצפין קבצים קריטיים בתוך הרשת, ובכך לשנות את המנעולים במערכת שלך וכן לפעולות משבשות. המתקיפים מונעים גישה למידע קריטי וסוחטים את החברות באמצעות דרישת כופר בתמורה לשחרור הנתונים.
קמפיין ransomware יחיד מייצר בממוצע 60 מיליון דולר מחברות וצרכנים, ההערכה היא כי מעל 9,000 משתמשים משלמים כופר לחודש. התקפות Ransomware הן סוג ההתקפה המהיר ביותר, על פי דו"ח של Verizon.
מי שרוצה את ההגנה הטובה ביותר, צריך את המודיעין הטוב ביותר. סיסקו טאלוס היא הרשת הגדולה ביותר לאיתור איומים בעולם, המנטרת 35% מתנועת הדואר האלקטרוני העולמית, כולל 600 מיליארד הודעות דואר אלקטרוני ו -1.5 מיליון דוגמאות של תוכנות זדוניות מדי יום.
TALOS מספקת הגנה מעודכנת בכל עת ובכל מקום שבו היא מותקנת, זוהי פלטפורמה מובילה בזיהוי איומים ומוכרת באופן רשמי על ידי NSS Labs. למעלה מ -250 מהנדסי תוכנה זדונית מיומנים, מומחי איומים, ואנליסטים של פגיעות Zero-Day, טאלוס תופסת איומים בתשתיות אבטחה מסורתיות באופן בו מערכות ניתוח לא יכולות לפעול.
טאלוס מספקת תצוגה של 24/7 מסביב לפעילות התעבורה הגלובלית, המאפשרת ל- Cisco לנתח חריגות, לזהות חדירות לרשת ולחשוף איומים חדשים. המערכת מעדכנת אוטומטית את פתרונות האבטחה של Cisco כל 3-5 דקות, כלומר, הגנת האיומים של הארגון מעודכנת תמיד.
פלטפורמת האבטחה של סיסקו עבור אימיילים מציעה שכבות מרובות של הגנה כדי לחסום איומים המוסתרים בתוך קבצים מצורפים.
בראש ובראשונה פונקציית האנטי-ספאם מבטלת איומים באופן נרחב על ידי חסימת 99% של הודעות דואר זבל נכנסות. כל מה שלא נתפס על ידי האנטי-ספאם מעובד באמצעות שכבות מרובות של טכנולוגית אנטי-וירוס הטכנולוגיה המגנה מפני איומים ידועים וחדשים.
עבור איומים מתקדמים יותר, Cisco משתמשת ב- Advanced Malware Protection (AMP) כדי להשוות בין המוניטין של הקובץ למסד נתונים ולקבוע אם הקבצים מזיקים